به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ کتاب حاضر درصدد است فلسفه هنر اسلامی را برای علاقمندان معرفی اجمالی کند. این کتاب مجموعه ای از سلسله گفت و گوهایی است که با فرهیختگان و صاحبنظران داخلی در عرصه هنر زیبایی صورت گرفته است و به کوشش محمد آسیابانی، محقق گروه بینش و اندیشه مرکز پژوهش های جوان سامان یافته است.
در بخش هایی از این کتاب می خوانیم:
اسلام و هنر چه نسبتی با هم دارند؟ زیباشناختی در اسلام و غرب چگونه مقایسه می شوند؟ جایگاه خیال و محاکات در هنر اسلامی چیست؟ دیرینه هنر در مکاتب و سرزمین های اسلامی به چه تاریخی و کدام متفکران می رسد؟ اسلام درباره هنرهای تجسمی چه قضاوتی داشته است؟ و...
این ها مهم تـرین پرسـش هایی هستنـد که صاحـبنظران و فرهیختگانی همچون: دکـتر غلامرضا اعوانی عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دکتر محمد شهبا، عضو هیأت علمی دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر، دکتر یعقوب آژند، استاد تمام و عضوهیأت عـلمی پردیـس هـنرهای زیبای دانشگاه تـهران، دکـتر حسـن بـلخاری، عضو هیأت عـلمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، دکتر سعید شاپوری، نمایشنامه نویس، فیلمنامه نویس و کارگردان تئاتر و... درباره آن گفتگو کرده و شاکله اصلی کتاب فلسفه هنر اسلامی را تشکیل داده است.
لازم به ذکر است این اثر از هفت فصل، به شرح زیر تشکیل شده است:
فصل اول: مقایسه اجمالی در زمینه تفکر زیباشناسی اسلام و غرب
فصل دوم: معنا و مفهوم خیال در هنر اسلامی
فصل سوم: معنا و مفهوم محاکات
فصل چهارم: نسبت اسلام و هنر
فصل پنجم: هنر دینی
فصل ششم: دیدگاه اسلام درباره هنرهای تجسمی
فصل هفتم: نقدتاریخ هنر اسلامی
گفتنی است کتاب «فلسفه هنر اسلامی» به کوشش محمد آسیابانی، با قیمت ۱۵۰۰۰ تومان توسط انتشارات کانون اندیشه جوان، منتشر و در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
علاقمندان جهت کسب اطلاعات تکمیلی و تهیه کتاب می توانند به نشانی www.poiict.irمراجعه کنند.
نظر شما